EeroKilpinen

Pohjois-Lontoon derbyn tunnelmissa

Lontoon kiihkeä paikalliskamppailu päättyi tasapeliin

Lauantaina Wembleyn nurmella pelattiin kevätkauden yksi vauhdikkaimmista ja perinteikkäimmistä derbyistä Tottenhamin ja Arsenalin välillä. Lähtökohdat otteluun puolsivat tasaista vääntöä, sillä viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Tottenham on pelannut alavireisesti ja hiipynyt aavistuksen liigakärkien Liverpoolin ja Manchester Cityn tahdista, kun taas Arsenal on löytänyt uuden terävän vireen ja pyrkii vahvistamaan asetelmiaan europelipaikoista.

Ottelu alkaa kotijoukkue Tottenhamin pallonhallinnalla, mutta avausmaalista 16. minuutilla vastaa Arsenalin Aaron Ramsey, joka kotijoukkueen lepsun pallomenetyksen jälkeen iskee läpiajosta ansiokkaan maalin Hugo Lloriksen selän taakse. Molemmin puolin pelin korkea panos ja jännite johtaa ylipelaamiseen, mikä näkyy tarpeettomina keskialueen rikkeinä, myöhästyneinä taklauksina ja epätarkkoina syöttöinä. Tottenhamin keskikentällä etenkin Moussa Sissokolla oli vaikeuksia saada palloa ajoissa liikkeelle. Ensimmäisellä puoliajalla Tottenhamin Harry Kane onnistuu puskemaan pallon maalin sivuvapaapotkusta, mutta linjamies liputtaa tämän paitsioksi. Tottenhamille syntyy kultainen mahdollisuus kaventaa kuten Kane ansiokkaasti nostaa pallon Arsenal puolustuksen selän taakse, missä Christian Eriksen pääsee nokikkain maalivahti Bernd Lenon kanssa. Leno onnistuu ensin peittämään Eriksenin volleyn ja vielä sen jälkeen venyttää Sissokon tulisen rebound-vedon eteen pitäen nollan tässä vaiheessa.  Ensimmäinen puoliaika päättyy Arsenalin maalin etumatkaan.

Toisella puoliajalla Tottenham lisää painetta ja onnistuu samaan rangaistuspotkun keskitystilanteesta, joka on selvä paitsio. Kane iskee pilkulta maalin ja peli on tasan 76. minuutin jälkeen. Toisen jakson aikana Arsenalille siunaantuu vielä useampi mahdollisuus kerätä täysi pistepotti, mutta Alexandre Lacazetten kehno viimeistely ja vaihtomies Pierre-Emerick Aubameyangin pelin viime hetkillä kevyesti ansaittu joskin tuhrittu rangaistuspotku sinetöivät pelin lopputuloksen. Arsenalin taivasta harmaansi tuhrittujen maalitilaisuuksien ohella vielä vaihtopelaaja Lucas Torreiran lisäajalla saama suora ulosajo keskialueen kovaotteisesta pallontavoittelutilanteesta.

Pelillisesti kummankin joukkueen esitykset jättivät toivomisen varaa. Kummallakin joukkueen oli mahdollisuus kuroa eroa edeltävään ja kohentaa asemiaan jatkoa varten. Teoreettisesti kumpikin joukkue kamppailee vielä Manchester Unitedin ja Chelsea ohella Valioliigan kolmannesta sijasta ja paikasta Mestareiden liigaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.